Hop til hovedindholdet

Danmarks Biblioteksforening logo

Publikumsudvikling i fremtidens biblioteker


Dato og tid

Onsdag d. 22. november 2023 kl. 10:00 til tirsdag d. 27. februar 2024 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 8. november 2023 kl. 15:00

Sted

Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Vartov
Farvergade 27
1463 København K

Publikumsudvikling i fremtidens biblioteker


Arrangementsbeskrivelse

PUBLIKUMSUDVIKLING I FREMTIDENS BIBLIOTEKER v. applaus – et inspirationsforløb til dig, der arbejder med publikumsudvikling i praksis

Publikumsudvikling i en tid med opmærksomhedsøkonomi, digitalisering og kulturelt demokrati handler om at involvere dem, det involverer. Men involvering betyder noget forskelligt for forskellige mennesker, og derfor må du gå på opdagelse i, hvad der betyder noget for det publikum, du gerne vil nå.

Publikumsudvikling henviser til forskellige måder, hvorpå man kan arbejde med sit eksisterende eller potentielle publikum. Fra markedsførings- og kommunikationsindsatser, formidlingsinitiativer til programmering, vidensindsamling og borgerinddragelse. For at øge sandsynligheden for at det lykkes, skal arbejdet med publikumsudvikling være systematisk og metodisk klart, strategisk og organisatorisk forankret, og det skal være baseret på reviderbare videnformer og forankret i klare målsætninger.

Derfor stiller vi i Tænketanken Fremtidens Biblioteker i forbindelse med segmenteringsundersøgelsen 2023 skarpt på, hvorfor et øget kendskab til ens brugergrupper er essentielt, og hvordan man arbejder med at forankre den viden til glæde for sit publikum. Forløbet er tilrettelagt sådan, at du får lejlighed til at arbejde med et konkret publikumsudviklingsprojekt på dit bibliotek.

Workshopgange

 • 22/11 kl. 10.00 – 12.00 start-op webinar (online)
  Design dit publikumsudviklingsprojekt!
  Introduktion til publikumsudvikling som felt og tilrettelæggelse af et konkret publikumsudviklingsprojekt

 • 6/12 kl. 10.00 – 16.00 første workshop, Vartov
  Arbejd med dit publikumsudviklingsprojekt!
  Introduktion til procesovervejelser, designtænkning og designantropologi

 • 24/1 kl. 10.00 – 16.00 anden workshop, Borgernes Hus, Odense
  Skab universer med dit publikumsudviklingsprojekt!
  Introduktion til universbygning og segmenteret kommunikation

 • 27/2 kl. 10.00 – 16.00 tredje workshop, Vartov
  Gennemfør dit publikumsudviklingsprojekt!
  Introduktion til forankrings- og opfølgningsstrategier. Præsentationer af deltagernes projekter
   

Det får du med:

 • Forståelse for publikumsudvikling som felt og kendskab til udvalgte praktiske og teoretiske tilgange til publikumsudvikling, herunder segmenteringsformer, kommunikationsstrategier, procesdesign, forretningsudvikling m.v.

 • Analytiske, model- og redskabsbaserede færdigheder ift. arbejdet med et publikumspotentiale med henblik på at designe et publikumsudviklingsprojekt og anvende konkrete værktøjer, fx segmentering, kommunikationsformer m.v.

 • Kompetencer ift. at vælge mellem forskellige tilgange til publikumsudvikling og begrunde valget og gennemføre et publikumsudviklings- projekt.
   

Hvem er inspirationsforløbet for?
Forløbet er for biblioteksansatte, der til dagligt arbejder med publikumsudviklende aktiviteter. Bemærk, at deltagelse kræver fremmøde på alle workshopgange, og at deltagere skal beregne ca. 10 timers hjemmearbejde til forberedelse og opgaveløsning. Grundet begrænsede antal pladser (max 20 deltagere), er det kun muligt at deltage én medarbejder pr. bibliotek.

Det praktiske
Forløbet er gratis (No show fee: 1.000 kr), der vil være forplejning undervejs. Nærmere info vil blive tilsendt efter tilmeldingsfristen. Bliver du forhindret, er det meget vigtigt, at du melder afbud inden første mødegang, så en anden kan få glæde af pladsen.

BIBLIOTEKSBRUG I DAG OG I MORGEN
Arrangementrække i forbindelse med segmenteringsundersøgelsen 2023

Tænketanken Fremtidens Biblioteker inviterer i forbindelse med den nye segmenteringsundersøgelse i løbet af 2023 og foråret 2024 til en række temadage og workshops, hvor undersøgelsens resultater og fokuspunkter sættes under lup, bearbejdes og operationaliseres til at være anvendelige i en konkret, lokal kontekst. Undersøgelsen har tre centrale fokuspunkter, som løbende vil blive udfoldet: Udsatte brugergrupper, publikumsudvikling samt rum, funktion og fællesskab. Hold øje med kommende arrangementer, der vil blive annonceret via tænketankens kanaler.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Tænketanken Fremtidens Biblioteker
Tlf: +45 24625197
klr@fremtidensbiblioteker.dk

Kontaktinformation til arrangør

Tænketanken Fremtidens Biblioteker
Tlf: +45 24625197
klr@fremtidensbiblioteker.dk